064 21 30 760 & 064 157 43 71

Saveti lekara

KARIJES KOD DECE

Karijes mlečnih zuba je jako čest problem i zato su redovne kontrole neophodne.Karijes mlečnih zuba se lako i brzo širi na ostale zube i može ugroziti mlade stalne zube. Prve..

Read more

Zubni implantati

Nedostaje Vam zub? Ne želite da brusite zdrave zube kako biste napravili most? Ne želite da nosite proteze? Porazgovarajte sa našim lekarima i vidite da li su implantati pravo rešenje..

Read more

PREVENCIJA KARIJESA

Jako je bitno sprečiti karijes mlečnih zuba i da prvi kontakt sa stomatologom bude uz igru i smeh, da se kod deteta ne bi stvorio strah od stomatologa. Pravilna higijena..

Read more

Bol i krckanje vilice

Bol i osetljivost u predelu ispod uva koji se javljaju pri žvakanju, zevanju ili svakom drugom jačem otvaranju vilice,  osećaj ukočenosti kao i stvarna ukočenost vilice, grčevi u mišićima lica..

Read more

Fluorizacija – primena fluorida

Fluor je veoma reaktivan hemijski element, pa se u prirodi, u čistom obliku retko sreće. Mi ga u organizam unosimo u obliku njegovih jedinjenja, fluorida. Čist fluor je veoma toksičan,..

Read more

Prevencija karijesa i njen značaj

Glavni krivac za većinu stomatoloških problema je karijes. Smatra se jednim od najrasprostranjenijih oboljenja današnjice. Karijes karakteriše razgradnja, tj razaranje tvrdih zubnih tkiva. Proces je složen, počinje na površini zuba,..

Read more