Zubni implantati

Nedostaje Vam zub? Ne želite da brusite zdrave zube kako biste napravili most? Ne želite da nosite proteze? Porazgovarajte sa našim lekarima i vidite da li su implantati pravo rešenje za vaš problem.

Zubni implantati su vrlo popularan i veoma efikasan način da se nadoknadi izgubljeni zub, odnosno zubi. Oni predstavljaju najveći pomak u stomatologiji u poslednjih 40 godina.

Šta su zapravo zubni implantati?

Ugrubo rečeno to su šrafovi izrađeni od titanijuma koji se ugradjuju u viličnu kost i na taj način zamenjuju ono sto je nekada bio koren izvadjenog zuba.

Koja je procedura?

Prva faza je razgovor sa našim lekarima o prednostima i manama ugradnje implantata u odnosu na neke druge terapijske procedure kao što su mostovi ili proteze. Tek kada je pacijent shvatio u potpunosti ove aspekte i kada su sve njegove nedoumice razrešene uz njegov pristanak prelazimo na drugu fazu.

Druga faza predstavlja izradu 3D snimka regije u kojoj bi budući implantati trebalo da budu ugrađeni. Ovo se radi kako bi se procenilo da li postoje potrebni uslovi za ugradnju implantata, u smislu rspoložive debljine kosti, u konkretnom slučaju. Kada hirurg, implantolog, da zeleno svetlo možemo preći na treću fazu, odnosno ugradnju implantata – operaciju.

Treća faza – Hirurška ugradnja implantata
Predstavlja sam postupak ugradnje implantata u viličnu kost.

Da li boli?
Ne! Sve intervencije se obavljaju u lokalnoj anesteziji i tokom postupka nećete osetiti nikakav bol.
Koliko traje intervencija?
Intervencija traje od nekih 30ak minuta za ugradnji do 2 implantata pa do nekih 2 sata za ugradnju velikog broja implantata u obe vilice.

Četvrta faza je zapravo faza mirovanja. i u ovoj fazi implantati zapravo srastaju sa koštanim tkivom vilice u procesu koji se naziva osteointegracija. Ova faza traje između 2 i 5 meseci. Tokom ove faze ugrađeni implantati nisu vidljivi u ustima i ne prave nikakve smetnje pacijentu.

Peta faza predstavlja protetski deo terapije odnosno izradu krune, mosta ili proteze nošene ovim ugrađenim implantatima.

Imate dodatna pitanja? Ne ustručavajte se i pitajte nas telefonom, e-mailom ili svratite kod nas

U ime Belgradent tima,
dr Bojan Kostić

 
Image may contain: one or more people, closeup and food

0 comments

No comments. Leave first!

Leave a reply